semua yang telah berlalu...semua yang akan berlaku.....

Wednesday, February 01, 2006

the last two days activity with family...

isnin, january 30 - '06
pagi cam besa.....untuk memenuhi ruang masa yg berfaedah, my family went to the most beautiful place in putrajaya......Masjid Putra tersergam indah menunjukkan sifat keapungannya di pentas putrajaya lake....di situ, ayah parking keta.....setapak langkah mara ke hadapan !! 5 ahli yang cemerlang mengorak langkah to begin the journey......x ramai org yang melalui denai2 yg kami lalu....aku yakin! kami berlima berjalan menghayati keindahan flora dan fauna, meredah denai2 di sekeliling tasik.....kami bergerak dari masjid yg berada di Presint 2 hingga ke kompleks2 kerajaan di presint 1, begitu jauh perjalanan yg tidak melibatkan roda2 keta, bahkan mengaplikasikan seluruh sistem2 organ di dalam badan manusia...di situ, aku ingin mengenalpasti di manakah monorail station.....tapi s siap lagi la....kalo siap baru aku nak naik!!.....selama beberapa jam berjalan, kami pulang ke tempat parking keta....di masjid Putra.....dah tuh...start engine and balik !!!.....
selasa, january 31 - '06
pagi ni special sket....coz activity for today is.............melawat putrajaya wetland....ada tempat observation dui satu tempat tinggi....boleh tgk di sekitar kawasan......best di sini...mcm rasa tgh shooting for national geographic.......hehe, tapi byk x complete lagi...tunggulah nanti!!! ada satu babak yg best iaitu.....terserempak ngan 'baby snake' sewaktu berada si satu pondok......panjang x panjang sgt, cuma sejengkal dari hand wrist ke middle finger....tapi mnatang tuh x nampak bergerak pon......kaler hitam bak jalan raya !!!...antara fauna yg sempat aku perhatikan adalah, dari spesies tupai kot, burung helang, serangga, flamingo, mandarin duck [cari x jumpa kt kolam]........perhatian, kt sini x macam zoo-semuanya dlm kurungan......kt putrajaya wetland nih x dak ler kurungan....sumanya real life....nasib baik x terserempak ngan python..cuma jumpa baby dier... so berhati-hatilah di sini...x la bahaya sgt...
rabu, january 1 - '06
today's activity? bersih house surrounding......collect the dead leaves and send them to Alam Flora[maybe some people do not know this]......mak bwat nasi lemak.......lepas makan, kami start kerja.....sapu2 laman rumah, buang sampah, potong dahan pokok[sket2 ja]....suma berganding bahu menggerakkan jentera masing2.....ni semuaorang sedang kepenatan...nak rehat.....ni pon sambil dengar lagu DUNIA BATINKU..




0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home